Onze visie

Wij hebben Shamanu vers vlees ontwikkeld met als visie “inspired by the wolf delivered by us”. Welke voeding heeft een hond van nature nodig?

De hond is een carnivoor en stamt af van de wolf. Het spijsverteringssysteem, maagdarmkanaal en de gebitstructuur van een wolf is bijna identiek aan die van een hond. Het gebit is scharend, dat betekent dat het gebit geschikt is om vlees te verscheuren en botten te kraken. De wolf kauwt niet, er ontbreken, net als bij de hond, verteringsenzymen in het speeksel. Wolven eten in de natuur het spiervlees, de organen en de karkassen van verschillende prooidieren om tot een evenwichtig en voedzaam dieet te komen.

Ondanks dat de domesticatie van de hond duizenden jaren geleden plaatsvond, is het het lichaam van onze geliefde huishond nog steeds ingesteld op het verwerken van vers rauw vlees en botten.

Wij, als productenten van Shamanu vers vlees, hebben daarom besloten om een voeding te produceren die het meest overeenkomt met het voedsel van de wolf. Shamanu vers vlees is een eerlijk en gezond product en bestaat uitsluitend uit vers rauw vlees en gemalen botten zonder granen en synthetische toevoegingen. Een goede gezondheid begint bij een goede voeding!

Een aantal voordelen van Shamanu vers vlees

 • een hogere zuurgraad in de maag, waardoor schadelijke bactieriën en parasieten minder of geen overlevingskans hebben
 • de organen worden minder belast
 • zeer goed verteerbaarheid
 • betere weerstand door een goede en evenwichtige darmflora
 • voorkomt een te snelle groei met groeipijnen en gewrichtsproblemen bij pups
 • honden drinken aanzienlijk minder
 • de ontlasting is vele malen minder en compacter van structuur
 • schoner gebit
 • positief effect op gedrag
 • voorkomt huidallergieën en digestieproblemen
 • gezonde en glanzende vacht

Debora Olivier

En zo was Shamanu geboren

Het begon heel klein met een vriezer waar net 100 kg. in paste, maar het groeide snel uit naar een regionale bezorgservice, 3 grote vriezers op locatie en een vriescel waar wij wekelijks naartoe rijden om de voorraad Shamanu kvv aan te vullen.

Langzamerhand groeide ook mijn kennis over de natuurlijke manier van voeren en ontdekte ik dat de samenstellingen en prijzen van diverse merken kant en klaar vers vlees enorm van elkaar verschilden.

Begin 2014 besloot ik zelf de kvv Shamanu te ontwikkelen van hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. De unieke samenstelling van deze voeding is afgestemd op de natuurlijke behoeften van de hond en bestaat voor 100% uit vers vlees afkomstig van Nederlandse bodem en bevat geen chemische toevoegingen, conserveringsmiddelen, gluten, en geur-, kleur-, en smaakstoffen welke schadelijk zijn voor de gezondheid van honden.

Ik maak geen gebruik van distributiepunten en dure reclame om de kosten zo laag mogelijk te houden. Alle Shamanu smaken zijn grondig getest in het laboratorium en voorzien van een mooie, herkenbare en informatieve verpakking.

De vraag naar Shamanu vers vlees is de afgelopen jaren enorm gegroeid dankzij onze vele tevreden klanten. Om iedereen op tijd te kunnen voorzien van ons product, is Andy Whittle ons team komen versterken om de bezorging voor zijn rekening te nemen.

Sinds september 2015 volg ik de opleiding Veterinaire Natuurgeneeskunde bij de Silverlinde in Breda om mijn kennis over de diersoorten hond, kat en paard nog meer te vergroten en in de toekomst een eigen natuurgeneeskundige praktijk te kunnen beginnen. In een natuurgeneeskundige praktijk richt de behandeling zich op het verhelpen van de oorzaak van de klacht en niet op het bestrijden van een symptoom. Ook speelt preventie een grote rol in de natuurgeneeskunde.

Een dier dat zowel fysiek als mentaal in balans is, zal minder snel een ziekte ontwikkelen. Gezonde voeding, afgestemd op de natuurlijke behoeften van een hond, zal hier een grote rol in spelen.